Emosi

Hari ini, saat2 berbuka shaum, emosi meluap. Mereka tahu. Baru kali ini. Maaf kawan, aku tak bisa kendalikan.

15 Ramadhan 1433H, @ D’Lato

Real Friends Vs. Cyber Friends

Don’t know what to post, but it’s just about my journey in cyberspace. And yes! It’s awesome, I could find new friends because of having the same interest. Then I could find my old friends, my school friends mostly, from my elementary school friends to my college friends.

I never think it might happen, finally it just happened. I feel so much happy to reconnect with my school friends. They have colored my life till now, how lucky I am for having met them and had them as my friends.

I’m sure about: “Friends will never end.”, when we get friends and then have to be separated, and someday we meet them again, they stay being our friends. NOT our ex-friends!

Actually my cyberspace journey was very long and complicated. Once, I got trouble with some new friends on it, ah! it was so annoying my life. Then I decided to go off for a while, but it didn’t help well.

I have accounts on some social networks such as Friendster (FS), Facebook (FB), Plurk and Twitter. First, in 2007 I made an account on FS but it didn’t survive for long time, then I moved to FB in mid of 2008. I thought FB better than FS, so I left FS and enjoyed socializing on FB. A crash from friends happened in quarter of 2009, war exploded on this social network. FB was just like a hell for me because it’s full of destroyer. Then I decided to get away, moved to Plurk and found only a few friends there. However, it was much better to extricate all of feelings and share anything without destroyer friends from FB.

Plurk wasn’t so bad, but time by time I felt it’s very quiet. I knew most of my FB friends moved on to Twitter, yet I tried to not interested to make account there. Finally I made! Around November 2009 officially I had account on Twitter till now. I ignored FS, FB and Plurk accounts. I almost never open them anymore, besides I forgot the passwords and have not been fascinated to use it, such deciding to resign 😛 . I just have one, the only one account that I want to use, on Twitter.

Once, one of my college friends asked me about my FB and I replied that I have one long time ago but I never use it. She begged permission to make the new one for me to stay connecting with our college friends, then I allowed her. Well, now I have account again on FB and start joining my college group.

Briefly, I found many college friends, some junior high school friends, and one senior high school friends on FB. Nowadays, I found my junior high school friends and joined their group indeed. On twitter, I keep in touch with many new friends from my formerly FB, some college friends, and also some senior high school friends. That’s all.

Actually I have been lazy to use FB anymore, however mostly friends on it are my friends in my real life 🙂 .

I don’t know what people mean for having hundreds even thousands friends on social networks such as FB, that’s amazing like very social people because of having many friends. The truth? Thousand friends are just popularity indicator, meaningless or whatever. I’m sure that from thousands, there are only some friends whom the people contact or stalk frequently. What about the rest? Meaningless… Zero… Even though many of the rest are their real friends too, old school friends as well as college/office friends. How can you ignore your friend easily? I really don’t know what the purpose of mostly people using FB, does it just happen in Indonesia? I have no idea. Therefore, I agree with a statement from one of my followings on twitter: “RT @auroramanda: Seiring dengan pesatnya perkembangan teknologi,komunikasi jadi makin lancar..tapi makna komunikasi itu sendiri makin hilang ☹”, hmm… What about you? Do you agree too?

Addition:

I’d like to say Happy Eid Al-Fitr 1432H for all my friends worldwide wherever you are, hopefully our relationship isn’t like cyberspace relationship only. I apologize for any mistakes. Cheers. Let’s start from zero 😉 .

Dear Sky

I love everything about sky
Those are so beautiful
Sometimes describe what heart’s feeling
How life’s running
but I love the Creator the most
Allah, the Owner of life

Show Me

When I’m sad, I need guide
But seems like everybody treats me bad
Anything becomes mad
Then should I go ahead?
Please show me the path, oh God

MS
@ bus, on my way to go home

Photoshoot by Abisay

I love the way she expressed on this photoshoot, natural expression of 3 year old model hahaha 😀

Thanks a lot to Abi who took this Kekey picture.

PH Kemang, 26.02.2011

Harapan Itu Masih Ada

Bogor-Jakarta-Bogor, 26.02.2011

+/- 13.00 WIB: berangkat dari rumah

+/- 13.30 WIB: bis Agra jurusan Bogor-Lebak Bulus mulai jalan dari terminal Bogor

+/- 14.30 WIB: sampai di Cilandak

+/- 14.50 WIB: sampai di PH Kemang dan belum ada siapa2

+/- 15.15 WIB: empunya acara datang, tapi kawan2 lain belum ada yg datang *alamak matilah aku! bingung setengah idup*

+/- 15.30 WIB: satu persatu kawan2 akhirnya datang *alhamdulillah lega…* *eh gak deh, belum semua datang*

+/- 17.00 WIB: 3 orang kawan yg dinanti2 akhirnya juga datang, bawa kue sesuai request *good job!* 😉

Alhamdulillah akhirnya acara inti mulai juga, walaupun harus nunggu lama bgt. Nyanyi HBD, make a wish, tiup lilin, potong kue, foto2 dan serentetan acara lainnya udah ngantri hihiii :P.

+/- 18.20 WIB: acara selesai, semua saling pamit. Lalu bersama 3 orang kawan langsung menuju RSPP untuk jenguk *nebeng.com*

+/- 19.00 WIB: sampai di RSPP

+/- 19.30 WIB: ke tempat besuk

+/- 20.40 WIB: selesai besuk dan bersiap pulang

Akibat suatu situasi dan keadaan yang tidak diinginkan, akhirnya naik taksi dengan seorang kawan alias gak nebeng lagi. Berharap perjalanan lancar, tapi lagi… sayang seribu sayang, ternyata macet banget! Sepanjang jalan sesekali liatin jam tangan sambil cemas sebab bis ke Bogor cuma sampai jam 21.00 WIB dan saat itu udah lewat dari jam segitu cry.

Pikiran udah menyusun rencana buat segera lancarkan plan B kalo nanti udah bener2 gak ada bis ke Bogor. Plan B bisa mencapai keinginan untuk sampai Bogor tapi gak sesuai harapan, harapan supaya sampai sebelum tengah malam.

+/- 21.30 WIB: turun di Cilandak

Lanjut jalan kaki ke halte dengan hati masih H2C untuk bis yang diharapkan. Sesampainya di halte: NIHIL. Udah gak ada bis. Jalan lagi ke arah halte di TB. Simatupang, berencana jalankan plan B. Naik minibus jurusan Kampung Rambutan.

+/- 22.00 WIB: sampai di Pasar Rebo

Turun deh tuh dari minibus, mengesampingkan plan B dan masih berharap bis ke Bogor ada di sana, di bundaran Pasar Rebo. Buru-buru deh jalan kaki ke bundaran.

Subhanallah walhamdulillah… dari kejauhan sambil jalan keliatan bis Laju Utama jurusan Bogor. Ya Allah… ternyata harapan itu masih ada. Satu2nya hal yang bikin seneng banget diantara semua rangkaian kejadian dan acara hari itu mrgreen. Sangat di luar dugaan, soalnya bis yg di sana juga biasanya kalo malam cuma ada sampai jam 9-an. Terus tanpa basa-basi langsung deh naik bis dengan senang hati sambil terharu *haha lebay*.

+/- 22.10 WIB: bis melaju menuju Bogor

+/- 23.30 WIB: alhamdulillah kaki udah berpijak kembali di rumah

Man Jadda Wajada!

Siapa yang bersungguh2 maka akan berhasil! Mantra ini tersimpan lekat2 dalam hati atas bukti dari pengalaman di hari itu.

Indonesia for World Statistics Day